YogaFina

YogaFina

Menu

WELKOM BIJ YOGAFINA!



WAT IS YOGA?


Yoga is bewegen vanuit ontspanning. Hiervoor gebruik je ter ondersteuning je adem. Door het juist gebruik van de adem in combinatie met lichaamshoudingen leer je zowel op fysiek als mentaal niveau te ontspannen.


WAT DOET YOGA?


Door regelmatig te oefenen, merk je dat je lichaam steeds soepeler wordt en word je je steeds meer bewust van je lichaam. De uitwerking van een yogales voel je niet alleen tijdens de les maar werkt nog een tijd door na de les.


WAAROM YOGA?


In het leven van de moderne mens is de balans tussen lichaam en geest vaak verstoord.

Door de jaren heen ontwikkelen we vaak een verkeerde lichaamshouding. Niet alleen als we staan maar ook als we zitten. Dit uit zich dan weer in problemen in de onderrug of andere ongemakken. Niet voldoende bewegen maar ook een leven vol afspraken en deadlines maken het er niet beter op.


Yoga biedt oefeningen die het evenwicht herstellen. Het maakt lichaam en geest levendig en flexibel. Alle spieren in het lichaam worden gebruikt. Ook die spieren waarvan je niet wist dat je ze had! Je leert om te ontspannen en te luisteren naar je lichaam. Als dit het geval is dan merk je dat je beter kunt ontspannen, slapen, concentreren en bewuster in het leven staat.

Kortom je bent in balans.


Bovendien kan yoga worden beoefend door iedereen en is niet aan leeftijd gebonden. Met name beginners zijn ook van harte welkom! Heb je interesse kom dan langs voor een gratis proefles of een introductieles.